Димитър Николов: ГЕРБ ще спечели София! Може и да не се стигне до балотаж

ГЕРБ ще спечели София, аз и всички колеги вярваме в качествата на Фандъкова. Това заяви кметът на Бургас и зам.-председател на ГЕРБ Димитър Николов пред камерите на Нова телевизия.

ГЕРБ подкрепя Йорданка Фандъкова и няма никакво съмнение, че тя може да спечели изборите в София заради огромната промяна в столицата по време на нейното управление.

„Може да не се стигне до балотаж. Постигнатото в София дава основание на Йорданка Фандъкова със самочувствие и добре баланскирана кампания да спечели доверието на първи тур, както беше на миналите избори“, каза Николов.

„Не съществува хипотеза да загубим изборите в София, план Б е спечелването на изборите в столицата“. С тези думи Николов отговори какво ще означава за правителството ако Йорданка Фандъкова остане втора на изборите.

На реплика от водещите, че социологическите проучвания дават преднина на Мая Манолова на балотаж, Николов беше уклончив. „Не искайте от мен да бъда експерт в социологията в София, нямам детайлен поглед, но имам поглед на гражданин, който често пътува в София и виждам тази промяна“.

На въпрос дали се усеща разликата от липсата на Цветан Цветанов Николов отговори, че местните избори са специфични, тъй като те са мажоритални. Хората залагат и разчитат на доказани хора с биография, които им вдъхват доверие, припомни бургаският градоначалник.

„В случая местните щабове са важни, през последната седмица имаше сериозни срещи във всички структури на страната. Навсякъде се усещаше позитивизъм“, разкри кметът на Бургас.

„Във всички големи градове се случва да се ремонтира вече ремонтирана улица, но нека дадем шанс на Фандъкова да представи новите си идеи. Тя ще се заобиколи от нов и можещ екип“, коментира зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос как ще се казва новият кмет на Бургас, Николов заяви с усмивка: „Димитър Николов“.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!