Директори на училища настояват от 1 юни да се възстанови изцяло присъственото обучение

Директори на училища настояват от 1 юни да се възстанови присъственото обучение за всички ученици, съобщава Диян Стаматов – председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България (СРСНПБ), който е и директор на 119-то Средно училище „Акад. Михаил Арнаудов“ в София.

Според Стаматов училищните директори призовават да не се правят промени при държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване.

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще преминат, както са планирани и организирани от досегашния екип на Министерството на образованието и науката. Това заяви вчера служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който прие поста от своя предшественик Красимир Вълчев.

„Да започнем нормално, от началото на юни – всички присъствено, ако това разрешават условията. И отново, да започнем нормално – присъствено, в началото на учебната година. И много важно – в настоящата ситуация да не се правят никакви резки движения и промени от управляващите по отношение на образователната система“, настоява председателят на СРСНПБ Диян Стаматов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!