Директорът на ТЕЦ – Бобов дол: Ток няма да има, ако спрем въглищните централи

Директорът на ТЕЦ – Бобов дол: Ток няма да има, ако спрем въглищните централи
Любомир Спасов отиде на срещата в Народното събрание за бъдещето на въглищните централи

Освен тези централи и АЕЦ, ние друга базова мощност нямаме. Ако спрем въглищните централи, ток няма да има.

Това заяви пред журналисти инж. Любомир Спасов, изпълнителен директор на ТЕЦ – Бобов дол, преди срещата в Народното събрание за бъдещето на въглищните централи.

„Доста обмислени са исканията, всичко може да бъде прието без да се случва някакъв колосален компромис“, посочи той за насрочената за 11:00 часа среща на протестиращи енергетици и миньори с представители на управляващите.

„Искаме да видим какво ще предложат от отсрещната страна“, коментира инж. Спасов, предаде БТА.

Припомняме ви, че премиерът акад. Николай Денков промени мястото на срещата с протестиращите енергетици и миньори снощи, след като те не потвърдиха присъствието си на разговорите в Раднево, на които министър-председателят ги покани по-рано и пожелаха да представят исканията си във връзка с териториалните планове в парламента. От пресслужбата на Министерския съвет съобщиха, че разговорите ще се проведат днес в зала 134 на Народното събрание.

В срещата се очаква да се включат също министрите на енергетиката, на регионалното развитие и благоустройството, и на икономиката и индустрията. Очаква се да участват и лидерите и народни представители от политическите партии, които подкрепят правителството.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!