Д-р Делян Георгиев, БСП: Трябва да възстановим връзките на район „Изгрев“ с посолството на Виетнам

Общинската администрация в район „Изгрев“ трябва да възстанови тесните връзки с посолството на Виетнам.

Това каза кандидатът на БСП за кмет на района д-р Делян Георгиев, който беше сред гостите по време на тържественото отбелязване на националния празник на Виетнам в посолството на социалистическата република в София. Той беше поканен лично от посланика Н. Пр. Доан Туан Лин и от председателя на Българското дружество за приятелство с Виетнам Симеон Димчев.

„Ако се обърнем назад във времето, България е имала доста по-тесни връзки с Виетнам, в това число и районната администраница на „Изгрев“, коментира д-р Георгиев. – Правени са много културни събития и обмени. При разговора ми с посланика на Виетнам и с културното аташе те изразиха загриженост от състоянието на отношенията между посолството и общината в „Изгрев“. Разбира се, добавиха, че искрено се надяват добрите практики от недалечното минало да бъдат възстановени. А аз не виждам причина това да не се случи и то съвсем скоро“.

Д-р Георгиев добави, че на територията на район „Изгрев“ има много посолства, което е добра предпоставка за различни взаимодействия с общината, особено за организиране на културни прояви. „С моя екип разработихме цялостен стратегически пакет за работа с посолствата и дипломатическите мисии, намиращи се на територията на общината, каза кандидатът на БСП за кмет на „Изгрев“. – Смятам, че районната администрация трябва да положи усилия за изграждане отново на онези контакти, които дълги години бяха пример за адекватна и целенасочена политика на общината в полето на международните отношения. Сериозен ресурс в помощ на споменатото намирам в Българското дружество за приятелство с Виетнам с председател Симеон Димчев, който е и бивш кмет от БСП на района. Той е една от личностите, приети с уважение и признателност за стореното през мандата му от страна на виетнамските ни приятели“.

Според д-р Георгиев, българите, а и голяма част от света, имаме стереотипна представа за Виетнам. „Когато стане дума за тази азиатска държава, в съзнанието на повечето хора изникват картини от ужасите на войната, глад, мизерия и много болка и страдание, коментира той. – Това вече далеч не е така. Виетнам е една от най-бързо развиващите се икономики не само в югоизточна Азия, но и в целия свят. Удивително е как за толкова кратко време тази страна успя да заличи материалните следи на войната, как от една гладуваща държава се превърна в трети по големина износител на ориз и т.н. Чуждестранните инвестиции във Виетнам надхвърлят 35 милиарда долара, усилено се развиват индустрията, електрониката и много други отрасли… Не виждам причина ние да не почерпим от добрия опит на тази държава и да не работим успешно в бъдеще“.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!