Екип на „Козлодуй” записа ода за АЕЦ – „Усмивка за теб“

АЕЦ „Козлодуй” възпя с песен за хиляди левове годишнината си, съобщи Нова телевизия. След 2 дни централата навършва 45 години. Затова ръководството и служителите с разнопосочни таланти показват ведрата страна на ядрената енергетика.

Петминутната ода за централата била за вътрешна употреба. Но изтече в интернет. Шефове и работници в АЕЦ показват, че и те са хора, нищо, че произвеждат тока.

„Усмивка за теб” е „ядрената” песен на „Козлодуй”. Автор е китаристът Кирил Божков.

В изпълнението се показват талантите на централата и децата им. На цигулката е Маргарита Михайлова – експерт „Договори”. На пианото е главният експерт Георги Барбов. Балетът и вокалната група са „При дома на енергетиката”.

Неофициално, видеото е струвало около 30 000 лева. От АЕЦ-а не решили сами да правят клип, а ги поканили в международен проект на „Росатом” – „Песни на атомните градове”. В него централи от вътрешността на Русия до Източен Сибир с музика успокояват, че ядрената енергетика значи мир.

Нашите енергетици работили с музиканти и продуценти няколко месеца до финалния вариант на одата.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!