Задържаха инспектор от пожарната с подкуп

Инспектор от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Плевен е бил задържан вчера в момент на получаване на подкуп, съобщиха от прокуратурата.

Рушветът е поискан, за да не извърши действия по служба – съставяне на задължително предписание за отстраняване на нарушение и съставяне на акт за нарушение във връзка със строителен обект в града.

Инспекторът настоявал, че при изграждането на жилищна сграда не са спазени противопожарни правила и норми за безопасност, което щяло да доведе до спирането строителните дейности до отстраняването на нарушенията. За да не уведоми Дирекция „Строителен контрол“ за констатираното нарушение, служителят на пожарната поискал парите. Не се уточнява обаче каква е сумата.

Снимка: Пресцентър на прокуратурата

В резултат на проведените действия са събрани достатъчно доказателства и той е привлечен в качеството на обвиняем, като предвидената наказание е лишаване от свобода до 6 години и глоба. Събират се доказателства и за предишни подобни прояви на същия служител по отношение на други лица и строителни обекти.

С оглед високата степен на обществена опасност пожарникарят е задържан от Окръжна прокуратура за 72 часа, с цел осигуряването му пред Окръжен съд – Плевен за решаване въпроса за мярката му за неотклонение, уточниха от държавното обвинение.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София