Задържаха фалшиви ваксини на Pfizer в 2 държави

Pfizer/BioNTech, са били открити в Мексико и Полша. Това обявиха от самата компания, цитирани от вестник „Уолстрийт джърнъл“.

По време на две независими едно от друго разследвания в двете страни са открити шишенца, съдържащи неуточнена лекарствена течност, която е била изследвана от фармацевтичната компания. Оказало се, че в Мексико препаратите, представяни за ваксини били с фалшиви етикети, а тези в Полша съдържали медикамент срещу бръчки, съобщава Нова телевизия.

Близо 80 души в клиника в Мексико сити са били имунизирани с фалшивите ваксини, които стрували по около 1000 долара за доза. Шишенцата, които били съхранявани в обикновена хладилна чанта, били и без правилните идентификационни номера, поставяни от производителя. В Полша няма ваксинирани с фалшивия препарат, който е бил иззет от апартамента на заподозрян, съобщиха местните власти.

Случаят с фалшивите ваксини на Pfizer/BioNTech е пореден от началото на имунизационната кампания по света, тъй като препаратите срещу Covid-19 са най-търсената в момента стока.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!