Заев очаква „приемливо решение“ от новото правителство в България

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев очаква през април да бъде формирано новото правителство на България и да продължат разговорите за намиране на решение, приемливо и за двете страни, защото това е в интерес на целия регион на Западните Балкани, на ЕС и определено в интерес на българския народ, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

На пресконференция днес, отговаряйки на журналистически въпрос за очакванията след формирането на правителство в България и дали българското вето ще бъде вдигнато, Заев каза, че е уверен в намирането на решение, но подчерта, че македонската идентичност и македонският език не подлежат на преговори.

„Важното е каква история пишем днес, какво ще оставим на бъдещите поколения“, каза Заев.

„Оставам оптимист и съм убеден, че с България ще намерим решение до юни тази година“, заяви премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев в интервю за люксембургския портал и печатното издание „Люксембургър Ворт“ в средата на март. То бе публикувано под заглавие „На дългия и бурен път към ЕС“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!