Започна изслушването на кандидатите за членове и ръководство на ЦИК (на живо)

След политическите консултации при президента Румен Радев за шеф на ЦИК започна и процедурата по изслушването на всички 15 кандидати за членове и ръководство на комисията.

„Следващата седмица ще разпусна Народното събрание, ще назнача служебно правителство и вашата работа ще започне като нова Централна избирателна комисия“, обърна се президентът към състава на новата ЦИК.

Малко по-рано „Има такъв народ“ (ИТН) предложи Камелия Нейкова за председател, след като ГЕРБ-СДС оттеглиха кандидатурата на Красимир Ципов.

Всички партии одобриха номинацията за Нейкова.

„Вчера получих писмо лично от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че партията оттегля кандидатурата на Красимир Ципов. Така трябва да се бори лидерът на всяка една парламентарна група, за съжаление вие бяхте предадени от г-н Борисов, който абдикира от отговорност. Сега ни остава една от по-малките партии да поеме отговорност, за да се избегне хаоса“, заяви държавният глава Румен Радев в началото на консултациите.

Очаквайте подробности!


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!