Заради размяна в болницата: Близки погребаха чужд човек и се наложи да го изровят

Семейство от Добрич установи по време на погребение на свой близък, че всъщност погребва друг човек, съобщи bTV. Според окръжната прокуратура размяната е станала в местната болница.

72-годишинят мъж починал в болницата в Добрич на 28 март. Погребението обаче се забавило, тъй като част от близките му живеят в чужбина. „Казахме да се замрази, като дойдат нашите хора ще го вземем“, заяви Наталия, племеница на починалия.

Починалият е мюсюлманин. Въпреки това тялото му било затворено в ковчег. Причината е, че е бил с положителен тест за COVID-19. Близките помолили ходжата да направи снимка на родственика им.

„Заровихме трупа, даже много малко остана да се свърши, и шуреят ми отиде при ходжата и му каза – нали, както се разбрахме, да ми покажеш една снимка. Показва я, съвсем друг човек е – не е нашият баща. И вика човекът – спирайте, това не е нашият баща!“, разказа Маздъм Мехмед, зет на починалия.

Снимка: bTV

Обадили се в болницата, а оттам им казали да върнат трупа на починалия.

Наложило се да го извадят от гроба.

Все още обаче не е ясно къде е техният близък.

От болницата са информирали институциите и отказват коментар до приключване на проверката. От Окръжната прокуратура казаха, че е станала размяна между двама починали, които били със сходни имена.

Нарушението е административно и няма извършено престъпление.

Близките пък настояват, независимо от причината за смъртта, да могат да разпознаят починалите си родственици. „Защо не дават да разпознае един човек от нас да влиза, пак с техните дрехи. Няма проблем, ами след дъжд качулка вече. След като дядо ми се изгуби, вече и те не го знаят къде е. А сега казват – като го намерим за разпознаване ще идвате“, обясни Сюлейман Мехмед, внук на починалия.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!