Затварят всички градини в Бяла заради повишена заболяемост сред децата

Детските градини на територията на Oбщина Бяла, Oбласт Русе, ще бъдат затворени от утре до края на месеца. Заповед за това вече е издал кметът Димитър Славов, съобщи БНТ.

В заповедта се казва, че заради повишена заболяемост сред децата спира присъственият образователен процес за детските заведения „Пролет“, „Стадиона“ и техните филиали в общината. Предстои директорите им да създадат необходимата организация за работа от разстояние в домашна среда.

Област Русе е в т. нар. „червена зона“ и затова проведох срещи с лични лекари и представители на болницата в Бяла. Стана ясно, че през последната седмица има сериозен ръст на вирусни инфекции и болни деца и учители с грипоподобни симптоми, характерни и за COVID-19. Има и много карантинирани родители и персонал на детските градини, коментира з националната телевизия Димитър Славов.

През идната седмица ще продължим да следим ситуацията и в училищата и при необходимост ще коментираме с Регионалното управление на образованието преминаването на учениците към дистанционна форма, допълни Димитър Славов.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!