„Зелена зона“ на улица без асфалт: Как се взимат пари за паркиране, а настилка – няма

Улица в „зелена зона“, за която се взимат пари за паркиране, е без асфалт години наред.

Улица „Добруджански край“ в София столичния квартал „Зона Б-5″ е цялата в дупки. Въведена е зелена зона за паркиране, а дори няма настилка, по която да се мине“. Това пише, човекът, подал сигнала, цитиран от bTV.

Преди няколко години попада в едно от последните разширения на „зелената зона“. Оттогава престоят се заплаща.

За пешеходци също не е лесно. 

„Трябва с някакви гумени обувки да се минава, когато навали сняг, когато има и дъжд. Определено е много неприятно. Доста трудно ни намират и куриерите. Таксиметровите шофьори изобщо не искат да влизат, когато ме оставят. Т.е. вечерно време трябва да се прибирам сама. Така че определено не е удобно и би трябвало общината и всички заинтересовани лица да поемат отговорност“, обясни Ивета Кралева.

От район „Красно село“ обещаха ремонт преди 2 години. Оправдаха и заплащането на нея, въпреки че асфалт няма.

„Няма как една дори и на пръв поглед неулица да не бъде вкарана в зоната, тъй като и отдолу в район „Възраждане“ е зона“, каза Христо Апостолов – кмет на район „Красно село“.

Асфалтът и до днес си остава само мечта за живеещите тук.

От Столична община обясниха, че по желание на живущите е сложена в „зелена зона“, както и че ще има асфалт, но не се ангажират със срок. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!