Извършителят на нападението срещу Капитолия имал налудничави мисли

Извършителят на нападението срещу Капитолия, при което загина един полицай, е страдал от налудничави мисли, параноя и е мислел за самоубийство, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Следователите смятат, че извършеното нападение е изолиран инцидент, дело на объркан младеж. Семейството на извършителя разказало, че той е имал все по-налудничави мисли.

Видеозаписът на нападението показва как 25-годишният Ноа Грийн, след като е блъснал двама полицаи от охраната на Капитолия с автомобила си, излиза от колата с нож в ръка и се затичва към полицаите. Полицаите го простреляха и той почина в болница от раните си.

Във вече премахнати постове онлайн Грийн е заявявал, че е подложен на контрол на съзнанието от страна на правителството, както и на следене. Той се самоопределя като последовател на „Нация на исляма“ и на лидера на движението Луис Фаракан.

„Нация на исляма“ е основано в щата Мичиган през 1930 г. и заявява, че се бори за разпространение на исляма и за подобряване на положението на афроамериканците.

Редица правозащитни организации в САЩ са го обвинявали в предубеденост към белите, расизъм, антисемитизъм и изопачаване на исляма. Те подчертават, че движението разпространява екстремистки и сепаратистки идеи и подкрепя идеята за превъзходството на тъмнокожите над белите, отбелязва ТАСС.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!