Измиха с шампоан паметника на Съединението в Пловдив (ВИДЕО)

Пловдив се готви за тържествата по случай 6 септември. По традиция и тази година паметникът на Съединението в центъра на града беше старателно измит с шампоан. Тази година с мирис на горски цветя, предава Нова тв.

Десетки работници започнаха почистването на паметника на Съединението в ранни зори. За целта използваха специална вишка. Монументът беше измит от наслоения прах

„С шампоан с аромат на горски цветя. За миенето специално на паметника използваме 10 литра шампоан и ще отидат някъде около два тона вода”, обясни Иван Стоянов, директор на общинската фирма по чистота в Пловдив.

Освен паметника на площад „Съединение” ще бъдат измити с шампоан и околните пространства. Пейките са боядисани, засадени са нови цветя. Пловдив ще посрещне празника с 400 нови знамена. 7-метрови трибагреници красят входовете на града. Всичките 700 работници на общинската фирма по чистота и паркове и градини са мобилизирани да лъснат Пловдив.

По повод деня на Съединението в някогашната сграда, строена за областното събрание на Източна Румелия, където за първи път се появява лозунгът „Съединението прави силата” е показана изложбата „Пловдив в културната история на България”.

Заради тържествената заря-проверка в деня на Съединението ще бъдат затворени за движение някои от централните булеварди.

Източник: Епицентър


Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!