Йорданка Фандъкова: Допускала съм грешки, но компромиси с доверието на хората няма да правя!

Решението ми не е спонтанно. Работата ми цели да ускорим темповете на развитие на София.

Основната ми мотивация е работата и отговорността към хората. Това не е решение за една нощ, а се базира на много анализи. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в ефира на БТВ.

„Мотивират ме множеството проекти и идеи. Работата за града е бягане на дълго разстояние. Важно е да се поддържа темпото“, добави тя.

„Получих подкрепата на всички структури на ГЕРБ в София и на премиера, но това решение е лично. То е резултат на подготовка и желание да продължим работата за развитието на София. Семейството ми ме подкрепя, както и досега. За мен работата за града е най-важната. Отказвала съм други постове, за да работя за развитието на столицата“, призна градоначалникът на София.

Фандъкова коментира и заявеното намерение, да смени екипа си. „Хората, които работеха съвестно ще продължат да работят, но имаме нужда от нови хора с нови идеи и енергия. Разделяла съм се с много хора от екипа ми, защото доверието на хората е най-важно. Фандъкова призна, че е допускала и грешки, но подчерта, че компромиси няма да прави дори при най-малкото съмнение за накърняването на доверието на хората. „В политиката доверието на хората е най-важно!“

„Всеки от нас трябва да носи персонална отговорност. Доказала съм, че нямам никакви обвързаности. Дори при най-малки сигнали, съм правила тежки проверки. Това е начинът да се предпазваме и да се борим от негативни явления“, коментира Йорданка Фандъкова.

„За мен са важни проектите за София. Имам три важни проекта за града. Тя изброи кои ще са останалите приоритети: „Чистотата на въздуха, паркирането, София да стане зелен град, въвеждането на технологиите в управлението на града и т.н.“, каза Фандъкова.

„Не ме е страх от битката с Мая Манолова“, увери кандидатът на ГЕРБ в София. „Всеки кандидат има и положителни и отрицателни черти. Не ме учудва кандидатурата ѝ. Беше време да кажем на хората какво правим и какво имаме намерение да правим. Важно е какво ще се представи“.

Тя се съгласи на евентуален дебат с Мая Манолова. Фандъкова каза, че приема сериозно всяка кандидатура.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!