Йорданка Фандъкова: Искаме да наложим бърза скорост на промените в града

Искаме да наложим бърза скорост на промените в града, заяви в предаването „Плюс – минус“ по Нова телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова. Днес тя обяви, че ще се бори за четвърти мандат.

Запитана притеснява ли се от кандидатурата на омбудсмана Мая Манолова, Фандъкова обърна внимание, че националният защитник още не е обявила кандидатурата си за кмет на София.

„Трябва да видим какво предлага за София, да изчакаме и решението на БСП – тяхната подкрепа. За мен важното са проектите и идеите за София“, коментира Фандъкова. И добави: „В рамките на кампанията ще коментираме.“

В кампанията ще акцентирам на това, което предстои, категорична е тя.

Пропуски и грешки има. И аз съм бъркала, за десет години няма как да е иначе, подчертава кметът на София в ефира на Нова.

„За мен е важно в тази кампания да се чуят идеите, да се чуят решенията. Това винаги е било важно за мен. През последните години София се развива, тя стана динамичен град и това се дължи на работа, не на приказки”, изтъкна отново кметът на София.

„За мен продължаването на работата е по-скоро отговорност за доверието, което досега получавах от хората и което позволяваше да наложим бърза скорост на промените в града. Тази скорост се приема като нещо естествено, но това не е така. Необходима е много работа, много енергия на всеки гражданин на града, за да постигнем тази промяна”, заяви още Фандъкова.

„Зная, че това, което сме направили, ще бъде отричано от нашите опоненти, че ще бъдат изтъквани пропуски, грешки. За 10 години активна работа с това темпо, няма как да няма грешки. Важното е да се анализират и да можем да продължим напред”, коментира Фандъкова. И допълни, че „залогът на тези избори се очертава сериозен”, а „отговорността е много голяма и тя изисква много добри решения и нови идеи”.

За кампанията си тя ще акцентира върху това, което предстои да се направи.

„Вече анонсирах три големи цели, за които работим. Това не са празни обещания, а конкретни ангажименти с ясен график за работа”, каза още Фандъкова.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!