Йорданка Фандъкова обяви: Реших! Кандидатирам се отново за кмет на София с нов екип

Взех своето решение, кандидатирам се отново за кмет на София с нов екип, обяви  столичният кмет Йорданка Фандъкова, предаде Канал 3

Както още вчера Епицентър.бг написа, новината за поредното си включване в битката за София, Фандъкова съобщи, по време на проверка на строежа на участък от третата линия на метрото на бул. „България” и бул. „Акад. Ив. Гешов”.

Днес уточни, че в листата на ГЕРБ ще бъдат поканени изявени личности. От листата с кандидати за общински съветници на ГЕРБ в столицата ще бъдат извадени дългогодишни общинари като Андрей Иванов, Орлин Алексиев и Орлин Иванов. Очаква се кандидатурата й да бъде подкрепена и от СДС.

По думите на Фандъкова, да се откаже да се кандидатира би било предателство срещу хората в столицата, тъй като започнатата работа трябва да бъде завършена.

Тя посочи, че ще работи по нов график с нови хора, като уточни, че поетапно ще обяви кои ще са те и с кого от екипа си смята да се раздели

Фандъкова съобщи и трите приоритета, които ще залегнат в предизборната й кампания и в бъдещата й работа като кмет: 

Развитието на кварталите, с обновяване на малките улици и изграждане на паркинги.

София -зелен и чист град, като ще се направят 8 нови паркове и зелен пояс около града.

– Важен приоритет ще е и дигитализацията.

Метрото е най-големият проект и развитието му ще продължи, каза Фандъкова.

На въпрос ще бие ли Мая Манолова на тези избори, тя подчерта, че за нея е важна работата. По думите ѝ няма да промени стила си на работа. „Хората ще решат изхода от тази надпревара“, каза тя и поясни, че за столичани е важно какво се случва в града и как животът става по -добър. Фандъкова напомни, че Манолова още не е обявила кандидатурата си за местните избори на 27 октомври. 

Относно това как ще се промени екипът ѝ, тя обясни, че ще разчита на експерти в различни сфери, както и на тези, които до момента не са я подлъгали.

Йорданка Фандъкова поясни, че решението ѝ не е спонтанно, а точно обратното, като уточни, че всичко се основава на голямото доверие, което получава.

„София е моят град. Тук съм израснала, тук съм учила, тук съм родила, тук съм работила“, напомни още Фандъкова.

Днес кметът на София провери строителството на третия лъч на метрото в столицата. На проверката присъства и министърът на транспорта Росен Желязков.

„Новата отсечка на метрото към булевард „България“ се очаква да бъде готова в края на октомври месец“, информира Фандъкова.

Очаквайте подробности!


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!