Какво правителство трябва да бъде формирано?

Четвърти ден след парламентарните избори няма яснота около начина, по който ще бъде формирано новото правителство на България.

Сигурното е, че в 45-ото Народно събрание няма как да бъде съставено мнозинство, без някой от участниците в него да направи тежък компромис със заявените преди вота позиции.

Предложението на премиера Борисов за правителство на съгласието с мандат до месец декември не намира подкрепа сред останалите участници в новия парламент.

Евентуално правителство на малцинството е приемано от политолозите като решение с висок риск и без дългосрочна перспектива.

Вариантът за съставяне на служебен кабинет на президента Радев пък ще доведе до предсрочен вот в разгара на лятото и риск от изкривяване на резултата заради отпуските, които могат да попречат на част от гласоподавателите да участват в избора.

Какво правителство трябва да бъде формирано?


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!