Калоян Паргов: Искаме да удвоим общинските си съветници в София

На насрочената за 11 септември вечерна конференция ще обсъдим различните варианти за кмет на София и кого да издигнем или да подкрепим. Това заяви лидерът на БСП – София Калоян Паргов в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

„Решението на Мая Манолова да се кандидатира за кмет беше очаквано. Искам да й пожелая успех в това сериозно начинание”, коментира Паргов решението на омбудсманът в оставка да се кандидатира за столичен кмет.

Паргов подчерта, че БСП ще има кампания, подобна на тази при президентските избори през 2017 г. , когато подкрепиха независимия кандидат Румен Радев.

„Моето мнение, както и мнението на Градската делегация, ще бъде съществено в едната или другата посока, но, ако се върнем две години назад – през ноември 2017 г., когато пак на един подобен форум заедно с Нинова, обявихме, че кампания тип „Румен Радев” в София би била печеливша, но трябва да се готвим отрано. Вече сме на финалния акорд, който ще бъде заседанието на Градската конференция”, обясни общинският съветник.

Лидерът на БСП – София заяви, че целта на местните избори през октомври ще бъде да се удвои броят на общинските съветници от левицата: „Никой кмет не може да работи без мнозинство в Столичния общински съвет. В сегашния СОС, а по прогнози и в следващия – ще има две политически сили – ГЕРБ и БСП. В какво съотношение зависи от изборния резултат. Искаме минимум да удвоим сегашния брой”.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!