Калоян Паргов преди пленума на БСП: Кандидатирането на Манолова е очаквано, мога само да я подкрепя

Кандидатирането на омбудсмана Мая Манолова за кмет на София е очаквано, заяви преди заседанието на Националния съвет на БСП лидерът на червените в столицата Калоян Паргов.

„Кандидатирането й е очаквано, мога само да я подкрепя. На 11 септември организацията ще реши дали да издигне или да подкрепи кандидат за кмет на София“, каза той пред медиит преди да влезе на „Позитано“ 20.

Паргов информира, че на заседанието на Националния съвет ще се обсъждат както чистите кандитатури за кмет на общини на БСП, така и тези, издигнати от инициативните комитети. Той бе категоричен, че водещото за това социалисите да подкрепят дадена кандидатура са допирните точки, както и личността на претендента.

По-рано в ефира на телевизия „България Он ер“ Паргов каза, че на конференцията на градската организация на 11 септември ще бъдат обсъдени всички възможни варианти. „Тогава ще съобщим името на човека, когото ще издигнем или ще подкрепим за кмет на София“, добави в студиото той.

„За никого не беше изненада и кандидатурата на Йорданка Фандъкова, тъй като ГЕРБ няма какво по-добро да предложат от сегашния модел и стил на управление. През последните 10 години развитието на София е в застой. А хората искат и имат нужда от промяна“, посочи лидерът на БСП-София.

Според Паргов ключови за успеха на БСП са консолидация на партията, на лявото пространство и на обществото.

„Това е формулата, която левицата търси. София е доста сложен град за нас. И сме наясно, че в битката за нея трябва да имаме добри съюзници. Затова кампанията, която се готвим да направим, ще покаже желанието ни за промяна“, бе категоричен Паргов.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!