Килим от лалета и теменужки ще разцъфти пред НДК

Килим от розови кичести лалета и теменужки ще разцъфти през пролетта в градината на НДК, а кръгове от вечнозелени храсти, бели и розови лалета ще могат да се видят от Моста на влюбените. Това съобщават от Столична община.

Композициите от пролетни цветя в София през тази пролет са повече от 10 декара. Освен в парковете и градините на столицата, цветни фигури ще има и в зелените ивици на „Ботевградско шосе“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

При зацветяването по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до канала са използвани декоративни треви, едногодишни цветя и вечнозелени храсти от различни видове, съчетани по височина и цвят. Използвани са различни сортове бяло и кичесто лале, съчетано с бели, розови и кичести парички.

Цветята по Ботевградско шосе са подредени в по-големи масиви, редуващи се в зелен и цветен нюанс. Използвани са също декоративни треви, многогодишни и едногодишни цветя и вечнозелени храсти. Цветните петна ще изпъкнат с различни съчетания от лалета и теменужки.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!