Кирил Добрев: Очаквайте приятни изненади! На местните избори БСП вади изцяло ново поколение политици

Очаквайте приятни изненади! На тези местни избори БСП вади едно изцяло ново поколение политици, които са готвени през последните 3-4 години.

Това заявява зам.-председателят на БСП Кирил Добрев в интервю за „Дарикнюз“. Той е категоричен, че в общините, където БСП има свои кметове, продължава да стои зад тях и да ги подкрепя.

Запитан кое ще бъде победа за БСП на местните избори, Добрев отговаря: „Като шеф на щаба си поставям постижими цели. Тръгваме от доста задни стартови позиции. Към днешна дата имаме около 800 съветници и по-малко от 40 кмета. Удвояване броя на кметовете и 1200 съветници, означава връщане на позициите на БСП в местната власт.“

На заседание на Националния съвет на БСП утре трябва да бъдат утвърдени кандидатите за кметове на партията в над сто общини. Сред тях са и 24-мата претенденти в столичните райони. Кандидатите в столицата бяха сред първите номинирани и обявени – още през юли.

Очаква се на конференцията на столичната градска организация на БСП на 11 септември да стане ясен и кандидатът за голямата столична община. Почти сигурно е, че това ще бъде националният омбудсман Мая Манолова.

Пленумът ще започне с политически доклад от лидера на БСП Корнелия Нинова. На него тя трябва да очертае и целите на партията през започващия политически сезон.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!