Кирил Добрев с кърваво писмо!

Кирил Добрев с кърваво писмо!
Кирил Добрев с писмо ВИЖ ТУК.

Братоубийствена война се води в БСП щом и зам.-председателят на столетницата се жалва значи в БСП текат тектонични процеси.

Какво става в БСП си е работа на БСП! Те вътрешните им дела си ги пазят ревностно, но едно писмо бе публикувано в социалните мрежи и така стана достояние до много медии.

Ето и пълният текст:

ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА НС на БСП УВАЖАЕМИ ДРУГАРИ,

Дни след Първи май в организационния отдел на НС на БСП е започната поредната трета вълна на масови съкращения.
Излишно е да коментирам, че нито една от проведените досега такива не е съгласувана с мен като зам.-председател по партийна дейност.
Досега мотивите бяха: липса на средства в бюджета. несправяне с работата и пенсиониране.

Днес аргументът е намаляване обема на работа, който се изразява в: „бяха прекратени вътрешнопартийните прояви и взаимодействието с местните организации за подготовка и провеждане на конференции и заседания на партийните съвети и липсва необходимост за организационна и методическа помощ на структурите на БСП“.

Напомняме ви, че Националният съвет е органът, който приема щата на НС и той не е взимал решения за неговото намаляване, както и не е преценил, че спира дейността не партията.

В ситуация, в която предстоят 142 конференции, вътрешнопартиен избор, Конгрес и предстоящи парламентарни избори, съкращения в организационния отдел са на практика отказ от партиен живот.
Моля за вашата позиция!

С уважение: КИРИЛ ДОБРЕВ Зам.-председател на НС на БСП

Друг е въпросът колко от тях ще имат смелостта и дързостта да попитат какво става? Ние не взимаме страна в техните спорове, те си знаят какво не могат да се разберат и какво не могат да разделят, но със сигурност има някакво прочистване, със сигурност най-ревностният пазител на имиджа на БСП и на авторитета на комунягите да се оплаква дето се казва има нещо. Обвиняват го, че не се справя, което е подготовка за детрониране от поста му като най-вероятно те си знаят кой какво е направил и кой какво не е. Преди две години на срещана на членове и симпатизанти на БСП в София една другарка зададе въпрос на Кирил Добрев: „Господин Добрев, няма ли как да се помирят млади и стари социалисти за да няма вътрешнопартийни борби, не можете ли да ги сдобрите“?, а Добрев отговори:

„Как да ги сдобря като помежду им не седят принципни и морални различия и партийна идеология, а седят шест цифрени сума“!

Тогава аз разбрах, че който и където да дойде в БСП вътрешнопартийните им спорове няма да спрат.

Ето защо другарката Корнелия Нинова е толкова атакувана, ето защо се е стигнало и до това кърваво писмо в партията им. Ние не вземаме страна, това са си техни вътрешни неща, а просто даваме малко яснота!

Едно е ясно обаче, че в една социална и работническа партия решенията се вземат от фабриканти и капиталисти и като става дума за пари не ми я хвали.

Но те ще се рзберат или щесе разделят.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!