Кметът на София: Разширението на Околовръстния път е много важно за промяната в града

Дарихме над 100 общински имота на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), за да можем да напреднем в придобиването на земя от тяхна страна.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, предаде Агенция „Фокус“.

Фандъкова каза, че с АПИ са работили заедно за развитието на инфраструктурата на София.

Тя добави, че днес Министерски съвет е гласувал средствата за разширението на Южната дъга от „Младост“ до АМ „Тракия“.

„Това е изключително важна инвестиция за развитието и промяната в града и това е плод на огромни усилия. Никак не е лесно на фона на нуждите от цялата страна да се защитят средства точно за София“, каза кметът.

Тя заяви, че ще настоява максимално бързо да започнат ремонтните дейности в столицата. „Очаквам до края на септември – началото на октомври най-късно строителните дейности да започнат“, поясни Фандъкова. По думите ѝ проектът за разширението на Южната дъга ще бъде удобство за тези, които преминават. „Ще бъде много удобно за развитието на икономиката и бизнеса“, добави тя.

Йорданка Фандъкова коментира, че е много по-лесно да се оплаква, отколкото да върши работа, но тя не го прави. „Аз не съм свикнала да се оплаквам, а да отида, да настоявам, да си върша работата и да защитавам проектите“, добави тя. 


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!