КНДР обвини Байдън, че посяга на правото й на самозащита

Северна Корея заяви днес, че президентът на САЩ Джо Байдън е разкрил „дълбоко вкоренената си враждебност“ към Пхенян и е извършил посегателство над правото й да се защитава като е критикувал последните й ракетни изпитания, предаде КЦТА – официалната агенция на КНДР, цитирана от Ройтерс.

Още по темата

Вчера Северна Кория обяви, че е изстреляла тактическа балистична ракета от нов тип с малък обсег. В отговор Байдън изтъкна, че ракетното изпитание е в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност, но каза, че остава отворен за дипломация с Пхенян.

Но Пьон-чхол – секретар на централния комитет на управляващата Работническа партия, каза, че ракетното изпитание е било акт на самозащита срещу заплахите, които Южна Корея и САЩ отправят чрез съвместните си военни учения и модерни оръжия.

В изявлението си Но, цитиран от КЦТА, заявява още, че Вашингтон може да се изправи пред „нещо, което не е хубаво“, ако продължи да прави „необмислени коментари без да мисли за последствията“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!