Кои са двамата герои, които откриха Сашко и отказаха наградата от 100 000 лв. (снимки)

Двама мъже днес са споменавани в молитвите, благословиите и благодарностите на роднините на 12-годишния Сашко и на всички българи, които от 9 дни тръпнеха какво се случва и живо ли е детето от Перник.

Днес именно Веселин Георгиев и Милко Михалков доказаха, че се случват чудеса. И те са част от тях. 

Веселин и Милко са млади мъже от миньорския град, които се занимават професионално с екстремни спортове. Двамата имат фирма – ExtremeLine, която създали през 2016г. в гр. Перник, с насоченост в следните дейности: Парапланеризъм (тандемни полети и курсове за пилоти), делтапланеризъм (тандемни полети и обучения за пилоти), полети с ултралек самолет, специализирани услуги в областта на аерофотографията, издирвателни мероприятия в трудно достъпни местности, алпинизъм и преходи в планината.

Двамата мъже, които от ден първи от издирването на малкия Сашко са на терен, работят с екип от сертифицирани пилоти, лицензирани инструктори с дългогодишен опит и задълбочени познания в сферата на екстремните спортове и тяхната специфика.

Веселин Георгиев лети от 2008 г., а от 2011-а има активна състезателна дейност с националния отбор на България. Сред големите му спортни постижения са сребърно и бронзово отличие на европейско първенство по целно кацане.

Той е дългогодишен лизензиран инструктор по безмоторен парапланеризъм и тандемни полети.

В периода 2021-2022 Веселин завършва успешно и курс за планински водачи.

Снимка: extremeline

Милко Михалков е във въздуха от 2004 г.

Той е тандемен пилот и инструктор по безмоторен парапланеризъм.

Лицензиран пилот на моторен делтапланер.

Снимка: extremeline.bg

А от днес двамата са и големите герои и вдъхновители за цяла България, от каквито имахме огромна нужда, защото, освен Сашко, те спасиха и още нещо – вярата ни в доброто, честта и доблестта. Доказаха го и като още в първия миг отказаха обявената от бащата на детето награда от 100 000 лв.

Веселин и Милко са двамата късметлии от армията от хиляди други безименни герои, които 9 дни търсеха детето с аутизъм под дърво и камък. Те имаха шанса да погледнат станалата вече отчайваща ситуация отвисоко и да върнат Сашко в прегръдките на баща му. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!