Красимир Каракачанов открива паметник на Тодор Александров в Пловдив

Паметникът на легендарния водач на ВМРО Тодор Александров в Пловдив ще бъде официално открит на 5 септември (четвъртък) от 15.00 ч. от вицепремиера, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов. Това съобщиха от пресцентъра на ВМРО.

Монументът се намира в пловдивския квартал „Кючук Париж“, мястото е „Събота пазар“, в близост до едноименната улица „Тодор Александров“. На събитието ще присъства Тодор Александров – внук на легендарния войвода, както и много членове и симпатизанти на ВМРО от Пловдив, пловдивският депутат от партията Александър Сиди, кметът на район „Южен“ Борислав Инчев, народни представители от ПГ „Обединени патриоти“.

Припомняме, че изграждането на паметника се случва по инициатива и с финансовата подкрепа на ВМРО. Своя принос за реализирането на паметника имат и народните представители от групата на Патриотите, които също подпомогнаха финансово акцията.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!