Криминален психолог: Убийството на Йоан Матев е „престъпление от скука“

Криминалният психолог Неделчо Стойчев коментира убийството в Борисовата градина и профила на обвинения за престъплението Йоан Матев, когото вчера Софийски градски съд неочаквано оправда. Когато 15-годишният Георги Игнатов беше наръган смъртоносно в парка, обвиненият в неговото убийство Йоан е бил едва на 17 години. Какво поколение расте в България, могат ли младежите да правят разлика между добро и зло?

Още по темата

„Промяната във външния вид у хората е знак, че има някаквив сериозни вътрешни трансформации в този човек. Но не можа да се каже, че промяната е индикатор за бягане от образ“, това каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Неделчо Стойчев.

Криминалният психолог добави, че прикриването от страна на близки и познати, съученици, свидетели е страх от помане на отговорност.

Стойчев направи профил на подобен престъпник – няма криминални прояви, нормално поведение, обикновено е мъж, личи неорганизираност на престъплението, свързаност с местопрестъплението.

„Това е „престъпление от скука“, може да е и под влияние на алкохол, извършено от презадоволен човек, на когото нищо не е отказано, смята, че всичко му е позволено, като голяма отговорност за такова поведение носят родителите“, каза още Неделчо Стойчев.

Той допълни, че насилникът израства в дисфункционално семейство, бащата не задава правилата за поведение в необходимото време, майката е свръхдоминираща.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!