Крум Зарков: Имаха ли нужда от нас – имаха, бяхме ли готови да помогнем – бяхме, но не се получи

Председателят на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова ще приеме и върне на президента Румен Радев мандата за съставяне на правителство. Това обясни пред Нова тв зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков.

Относно машинното гласуване той каза, че за партията няма опасност да получи по-нисък вот след въвеждането му.

„Проведохме цялостна кампания за машинното гласуване. Това беше едно от основните ни послания. БСП не може да загуби от по-честен вот, а машините осигуряват такъв“, категоричен е Зарков.

За по-възрастните избиратели той уточни, че не бива да се подценяват. Допълни, че работата с машините е изключителна лесна, текат и информационни кампании.

„Електоратът на БСП съвсем не е само възрастни хора, а и те нямат проблем да се оправят с тази машина, която е изключително проста за боравене“, добави той.

Зарков коментира и нежеланието на партиите от протеста за преговори с БСП. По думите му обаче столетницата също е партия на протеста, не по-малко от другите – били част от недоволството от самото му начало.

„Истината е, че този парламент загуби шансовете си да просъществува и да създаде мнозинство, от което хората имаха по-голяма нужда, в деня, в който другите партии решиха да пришият БСП към ГЕРБ и ДПС“, каза Зарков, като подчерта, че през последните четири години столетницата е била яростна опозиция на модела на управление.

По думите му не става въпрос за обида или разочарование. От БСП се обърнали добронамерено, особено към „Има такъв народ“, заради възможността ИТН да формира коалиция около себе си.

„БСП е най-трайният политически субект в нашата история. Има бъдеще пред себе си и ще бъде важен и все по-важен политически субект. Тя има плюсове и минуси. Въпросът е какво можехме да направим сега. Имаха ли нужда от нас – имаха. Бяхме ли готови да помогнем – бяхме. Не се получи, отиваме на нови избори“, добави Зарков.

Зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ е на мнение, че на следващите парламентарни избори партията ще се представи по-добре.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!