Лекари от Александровска болница преглеждат жители на Крумовград

От 3-ти до 5-ти септември екипи от лекари от фондация „Направи добро- Александровска“ към Александровска болница ще преглеждат възрастното население в общините Крумовград, предаде БНР.

Това е част от социалната програма „Забавно лято, грижовна есен“ на световна тютюнева фирма и се провежда поредна година в тютюнопроизводителните райони в страната. Техният брой е над 25, а в област Кърджали това са само двете общини Крумовград и Кирково.

„Тази година профилактичните прегледи ще се проведат в новоразкрития медицински център, който се намира в сградата на болницата в община Крумовград. На 3 и 4 септември прегледите ще се провеждат в Крумовград, а на 5-ти в с. Странджево, община Крумовград. Понеже имаше много голям интерес миналата година към ендокринолог и офталмолог пак сме решили тази година за поканим тези два вида специалисти, плюс ортопед и пулмолог. Това, което ни подтикна да ги поканим е трудният достъп на населението от община Крумовград до пулмолог. На второ място е фактът, че територията на община Крумовград, наистина има много хора, които страдат от белодробни заболявания и е необходимо ранното им откриване. Да се направи един скрининг. Интересът се засилва, защото специалистите, които идват са добри, внимателни към хората и реално скрининга като фактор се оказа много важен“.  Това разказва Неждие Акиф, заместник-кмет в общинската администрация. 


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!