Луиджи ди Майо вероятно ще е новият външен министър на Италия

Основният кандидат за поста на външен министър на Италия в новото правителство на Джузепе Конте е лидерът на движението „5 звезди“, 33-годишният Луиджи ди Майо. В предишното правителство на Конте ди Майо беше вицепремиер и министър на труда и икономическото развитие.

Водещите италиански вестници „Corriere della Sera“, „La Stampa“ и „La Repubblica“ публикуваха статии за състава на бъдещия Министерски съвет. И трите вестника смятат, че именно ди Майо ще заеме поста на първи дипломат на Италия, още повече, че преди това той се отказа от претенциите си за вицепремиерския пост.

 

В сряда Джузепе Конте, който беше натоварен от италианския президент Серджо Матарела да състави ново правителство, проведе поредната си среща с ръководството на движението „5 звезди“ и с опозиционната Демократическа партия, която преодоля различията им и е в основата на новото парламентарно мнозинство.

Очаква се по-късно днес Конте да информира президента, че е готов със състава на новия кабинет.

Източник: Канал 3


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!