FacebookBulgarianEnglishFrenchGermanRussian

Майките скочиха в защита на Бисер Петков, искат от премиера да го върне

Майките на деца с увреждания поискаха от премиера Бойко Борисов да върне като министър на труда и социалната политика Бисер Петков.

Още по темата

Вчера министър-председателят поиска и прие оставката на социалния министър, като от пресслужбата на кабинета обясниха, че кадровото решение на премиера е въз основа на натрупани във времето основания. Борисов счита, че темповете, с които Министерството на труда и социалната политика работи, не отговарят на обществено-политическите очаквания. 

Възмутени сме от отстраняването на Бисер Петков от поста министър на Министерството на труда и социалната политика, заявяват от Националната гражданска инициатива „Системата ни убива“ в отворено писмо до Бойко Борисов.

„Считаме, че мотивите Ви, че темповете на работа на министерството не отговарят на обществено-политическите (ВИ) очаквания са абсолютно несъстоятелни!“, пишат майките в писмото до премиера.

Те припомнят, че именно МТПС под ръководството на този министър създаде два ключови за живота на хората с увреждания закона – Закона за хората с увреждания и Закона за социалните услуги.

Именно при този министър стартира очакваната с десетилетия реформа в сферата на социалните политики за децата и хората с увреждания. Настояваме реформите да бъдат завършени и да не се протакат с неоснователно поискани от Вас оставки! Настояваме Бисер Петков да бъде върнат на поста министър на МТПС!„, заявяват от НГИ „Системата ни убива“.

„Хората с увреждания, нямат повече време за губене! Протакането на реформата ще съсипе и унищожи човешки животи и в случая отговорността за това ще е единствено ваша!“, пишат още майките в отвореното писмо до министър-председателя.

 Социологът Евелина Славкова също определи оставката на социалния министър като изненада.

Това е нов жанр, който наблюдаваме при управлението на Борисов. Най-често сме ставали свидетели на оставки, когато има някакъв много сериозен скандал или някакъв много сериозен проблем. До този момент по-голямата част от министрите при управлението на Борисов са се разделяли с поста си на база на някакъв публичен скандал, на който сме станали свидетели. ук вече забелязваме нов детайл – искане на оставка заради натрупани във времето проблеми, въпреки че в настоящия момент по-скоро виждаме, че в сферата на здравеопазването има проблеми, отколкото в сферата на труда и на социалната политика„, обясни тя.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София