Манолова: Не ме е страх от обидите и заплахите на Борисов, продължавам

„Заплахата с Костинбродската афера прозвуча от Бойко Борисов още в изборната нощ, сега неговите служители я повтарят. Въпросът е дали премиерът се изживява като говорител на прокуратурата или изобщо като главен прокурор. От чие име си позволява да отправя заплахи срещу мен, още повече в ситуация, в която срещу мен няма завеждани дела, от чие име говори?“, това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV Мая Манолова.

По думите й притеснително е, когато Изпълнителната власт се изживява като държавно обвинение, допълни тя.

„Това е пореден опит на Борисов да ме сплаши, след като обидите, които изсипа върху мен и върху моя екип – „сбирток“, днес чухме „башибозук“ (всъщност не премиерът, а депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов заяви: Мая Манолова направи нещо много сбъркано – един миш-маш от безхарактерни хора, на които не им е ясно кои са, така е създаден башибозукът“ – б.р.)…, „уйдурма“, хора, които не са изкъпани, и други подобни. След като очевидно не сработиха неговите обиди, сега си мисли, че ще ме уплаши. Не, няма да ме уплаши. Не ме е страх, г-н Борисов, от никоя от обидите и заплахите, които отправяте към мен. Всъщност, него го е страх. Не го е страх от мен, страх го е от това, че се видя, че може да загуби София и че утре може да загуби България и пътят за това вече е ясен на хората. Страх го е от хората, които се обединиха срещу едноличната власт“.

По думите й много по-малко от 20 000 гласа не са стигнали на изборите в София.

„Кметът на ГЕРБ беше избран с малцинство – под 50% от гласувалите и под 20% от всички избиратели в София. Те загубиха над 80 000 гласа, за какво говорим? Залезът на ГЕРБ вече е факт, затова си позволява да ме заплашва по този начин. Е, не ме е страх, продължавам!“, подчерта гражданският кандидат за кмет, подкрепен от БСП, която загуби от Йорданка Фандъкова на втория тур.

По темата за касирането на изборите в София Манолова обясни, че в жалбата си са приложили 14 класьора с доказателствен материал за груби нарушения на изборния процес.

„Те са в 4 групи – първата е свързана с избирателните списъци, втората – с протоколите от Секционните избирателни комисии, третата група е с бюлетините, четвъртата е с организацията на изборния процес. По отношение на списъците стана ясно на всички българи, че 100 000 избиратели е разликата в списъците между първия и втория тур“, уточни тя.

В коментар на твърденията, че това е техническа грешка, Манолова попита:

Дали ще Ви е приятно да бъдете обявена за техническа грешка – уж ви има, уж ви няма в списъците?.

И добави:

„Установихме, че има разлика около 7000 души в част втора на избирателните списъци, това са гражданите на държави-членки на ЕС, които според администрацията са 44, но според избирателната комисия са близо 7000, които са дописани в списъците. Ние сме приложили стотици секционни протоколи с копие от това как са изглеждали, изготвени от СИК, и как изглеждат сега, след като са качени на сайта на ЦИК – подправяни, доправяни, дописвани, надписвани в различни колони секционни протоколи. Над 60% от протоколите на Секционните избирателни комисии са променяни. Някои от тях са абсолютно празни в първия си вариант, други са без фабрични номера, трети са с различни поправки, четвърти са неподписани, в пети има разминаване в числата, които определят изборните резултати. Това е в близо 900 протокола“.

По повод обвиненията за контролиран ромски вот в полза на Фандъкова Манолова изтъкна:

„Забележете, че най-изрядни и несгрешени са бюлетините в ромските секции. Там няма недействителни бюлетини. Това потвърждава нашата информация, че се е гласувало с бюлетини, внесени отвън, попълнени предварително и пускани в тези секции“.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София