Манолова се включва в битката за София! Инициативен комитет издига кандидатурата й на 4 септември

Националният омбудсман Мая Манолова се включва в битката за София и обявява кандидатурата си за кмет на столицата на 4 септември, научи Епицентър.бг. от източници в червената централа.

Че Манолова все пак се спуска в кметската битка за София по-рано предаде сайтът DarikNews

Председател на Инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на обществения защитник, ще бъде емблематична фигура от протестите, които тя подкрепи, съобщиха  за Епицентър.бг. депутати от БСП.

За самото представяне е избрана голяма зала, за да могат всички, със защитата на чиито каузи се ангажира Манолова, да бъдат поканени.

Съпругът на Манолова – Ангел Найденов, бивш министър на отбраната, ще я подкрепи в кампанията, но без да има официален пост.

Кандидатурата на Манолова е приветствана от лидера на БСП Корнелия Нинова, разбра още Епицентър.бг. Социалистите се надяват с нея да постигнат знаков пробив във властта на ГЕРБ.

Предвижда се още Софийската организация на БСП да застане зад Мая Манoлова. Официално това ще бъде обявено най-вероятно на градската конференция на БСП-София на 14 септември. Разговорите с омбудсмана са водени от председателя на БСП-София Калоян Паргов. Манолова получи и най-много номинации от основните организации на БСП в София.

Тъй като форумът на столичните червени е в средата на септември, кандидатурата на Манолова няма да бъде сред одобрените на заседанието на Националния съвет на БСП на 3 септември.

Манолова ще бъде одобрена на следващото заседание на Националния съвет на партията в средата на септември.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!