Манол Генов, БСП: Лица с повратливи политически биографии оглавяват листите на ГЕРБ, ВМРО и „Демократична България“ в 17 МИР Пловдив област

Манол Генов, БСП: Лица с повратливи политически биографии оглавяват листите на ГЕРБ, ВМРО и „Демократична България“ в 17 МИР Пловдив област

Хората са доверчиви, но не трябва да са лековерни, защото част от партиите и лицата им разчитат на къса памет и ударна манипулация в подходящ момент.

Силна демонстрация на този нечистоплътен политически синдром наблюдаваме за част от партиите, които сега се борят за вота на българските граждани на 4 април 2021 година. Красноречив пример са имената на водачите на основните претенденти за вота на 17 МИР, Пловдив област.

Така започна коментара си водачът на БСП в Пловдив-област Манол Генов относно политическата „пластичност“ на кандидатите от други партии за народни представители от областта.

Най-яркият доказателство е водачеството на листата на управляващите ПП ГЕРБ. Там начело е действащият все още Областен управител на Пловдив, Дани Каназирева. Една политическа биография, чиито партийни лупинги е невъзможно да бъдат скрити. Преди години дамата е общински съветник и водач на групата съветници на ГЕРБ в ОбС-Пловдив. През 2010 година обаче същата е изключена от ГЕРБ, а публично достояние станаха аргументи как това се е случило заради обслужване интересите на едър бизнесмен от града с политическа принадлежност от противоположна по идеи и убеждения партия.

Година по-късно г-жа Каназирева създава партия „Съюз за Пловдив“ и в това си политическо битие са последвали сближавания с други политически проекти/ като „Движение България на гражданите“ и „Нова република“/. На местния вот през есента на 2019 година г-жа Каназирева реализира предизборна кампания с яростна реторика против ГЕРБ, хората помнят това, защото не е било толкова отдавна. Само броени дни след вота през 2019 г. Каназирева внезапно е номинирана и одобрена като областен управител в правителството на ГЕРБ. Сега е водач на листата на същата партия и заяви, че ще разчитала на хората, гражданите и обществото. На същите хора, граждани и обществото разчитаме и ние да не бъдат късопаметни, защото ще бъдат грозно и жалко употребени в полза на лични користни цели и властови домогвания.

Повратливостта на партии и техните водачи за 17 МИР не свършва дотук. Довчерашен партиен съратник на г-жа Каназирева, Владимир Кисьов, който е действащ съветник в Пловдив от нейната партия „Съюз за Пловдив“, внезапно се оказа водач на листата на партия ВМРО. От „Съюз за Пловдив“ публично заявиха, че „решението на г-н Кисьов е взето индивидуално“ и не съществува решение на ИС на „Съюз за Пловдив“ за него. В предишно партийно битие г-н Кисьов пък е бил член на партия ССД, напуска я, за да отиде в партията на Дани Каназирева.

Политически нонсенс създадоха двамата съпартийци, след като в един и същи многомандатен район Каназирева и Кисьов /хора от една и съща партия/ оглавяват листи за народни представители на две други партии, конкурентни помежду си за вота на избирателите. Нека избирателите го знаят.

Не липсва гъвкавост в партийната биография и на водача на „Демократична България“ за 17 МИР, Пловдив област, инж. Велизар Шаламанов. Само преди дни негово конфузно признание в национален ефир за принадлежността към БКП провокира бурни обществени реакции. Шаламанов бе на пост заместник министър в двата кабинета на Иван Костов преди време, а през 2014 година в качеството си на безпартиен стана част от служебен кабинет, съставен от президента на ГЕРБ, Росен Плевнелиев.

Спирам дотук. Но искам публично да споделя здравословните си притеснения като водач на листата на „БСП за България“ за 17 МИР, Пловдив област. За себе си знам, че съм член на БСП и не съм мърдал и на крачка от тази партия никога. Но искам да знам, биографиите на водачите на партии като ГЕРБ, ВМРО и Демократична България в моя многомандатен избирателен район колко партии представляват? Това е политическа повратливост, която е по-опасна от всеки здравен риск в пандемичното ни настояще. Защото щетите, ако хората не го осъзнаят, ще са тежки и за дълго.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!