Манол Генов, водач на БСП за България, 17 МИР: Държавата ще управлява рискове за земеделието срещу щети и фалит

Манол Генов, водач на БСП за България, 17 МИР: Държавата ще управлява рискове за земеделието срещу щети и фалит
Крайно време е страната ни да стане реална европейска държава и в сектора на земеделието като обезопаси земеделските производители срещу  рисковете срещу фалит на  производителите.

Ще реализираме тази амбиция с гаранционни схеми за управление на рисковете, както правят другите, печеливши държави с приоритетна политика в земеделието. Това заяви на среща с избиратели в Куклен, Долни Воден и Дълбок извор водачът на листата на „БСП за България“ за 17 МИР, Манол Генов.

Нашата е цел е да имаме модерно земеделие, което изхранва България, за целта в центъра на политиката в земеделието трябва да бъде човекът и неговото право на качествен труд с добри доходи, от които да се гарантирана приличен  жизнен стандарт, а не труд в страх и рискове от фалит.

Неотложно е да се въведат такива модели на стопанисване, притежание и опазване на земеделската земя през малки и средни устойчиви семейни ферми, които да бъдат обединявани във кооперативни вериги за доставка и преработка на храни. И това да става  при запазване на тяхната земя и стопанска независимост- фермерски кооперации и преки вериги на доставка, а не през интереси и натиск на прекупуване, каза още Генов.

Разсипаното държавно напояване на земеделските земи е време ударно и качествено да бъде възстановено и  най-сетне да имаме магистралната водопреносна инфраструктурата на „Напоителни системи” ЕАД.

Това може и трябва да стане през  европейки и държавни средства с цел подпомагане на поливното земеделие и създаване на благоприятни условия за развитие на зеленчукопроизводството и овощарството, както и осигуряване на доброто и устойчиво поддържане на поливните системи, обеща на местните земеделски производители водачът на листата на „БСП за България“  за Пловдивска област, Манол Генов.

Разграбваният и унищожаван през съсипваща вече десетилетие управленска политика на ГЕРБ  модел в горския сектор се нуждае от радикална смела политика. Това заяви г-н Генов като отговор на въпроси на избирателите какво правим с хаоса в горското стопанство на страната.

Строг и системен контрол върху извършваната санитарна и промишлена сеч, пресичащ контрабандния добив на дървесина и засилено залесяване и рекултивация, както и залесяване на унищожени земеделски и горски територии. Това е категоричен ангажимент в нашата предизборна платформа и силно вярвам, че тези акценти ще се претворят в реална управленска политика, обеща още Манол Генов. На финала той подчерта и изключително важните ангажименти по поддържане на екологичен баланс при човешката дейност в Черно море и река Дунав.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!