Мая Манолова е претърпяла катастрофа. Дано да е случайно, обяви тя

Омбудсманът Мая Манолова е претърпяла пътнотранспортно произшествие. Това обяви самата тя пред журналисти, предаде Агенция „Фокус“.

 „Тази сутрин претърпяхме леко пътнотранспортно произшествия с една колежка, с която отивахме заедно на работа“, обяви тя .

Манолова съобщи, че колегата, с която е пътувала, е в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ и ще остане там два дни. 

Водачът на другата кола е изпратен вкъщи.

„Не шофирах колата аз, така че не мога да коментирам какви са причините за катастрофата“, заяви Манолова.  

 Тя поясни, че вярва, че инцидентът е случаен и посочи, че причините се изясняват.

„Обръщам се към всички, които започват деня си пред моето жилище или са след мен в трамвая и в автобуса. Хората около мен се притесняват и не са свикнали на това медийно внимание. Моля ви, разберете ме“, каза Мая Манолова на журналистите.

 „Моля, настоявам, заради хората, които са около мен“, помоли омбудсманът.

„Нямам какво да крия – хората около мен не са свикнали на такова агресивно медийно внимание и могат да станат бели“, каза още Манолова във връзка с пътнотранспортното произшествие, което е претърпяла тази сутрин.

Ако се кандидатирам за кмет на София, ще подам оставка като омбудсман, обяви тя.

Манолова поясни, че законът не я задължава. „Мога да взема и неплътен отпуск, но мисля, че честното, почтено и достойно поведение е да подам оставка и да вляза в това състезание“, допълни още омбудсманът.

До часове буквално ще обявя своето решение. Няма да е днес. Днес имам още работа, която трябва да свърша като омбудсман. Сега и следобяд. В момента, в който съм готова, моят пиар, която е тук, ще ви информира всички“, посочи още Манолова.

На въпрос за Закона за съсловните организации, омбудсманът заяви, че днес той ще бъде внесен в Народното събрание.

За създаването на такъв закон медицинските специалисти настояват от първия ден на своите протести, заедно с исканията им за достойни условия на труд и адекватно заплащане.

Проектът предлага възможност за създаване на съсловни организации на регулираните медицински професии в здравеопазването, които в максимална степен да защитават правата и интересите на своите членове. Според медицинските специалисти така ще се внесе ред при упражняването на техните професии.

„Ние сме длъжници на медицинските работници. Всеки един от нас може буквално за минути да стане пациент“, заяви Манолова.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!