МВР обяви засилени мерки по Великден

Полицията на крак в цялата страна по време на Великденските празници. Това стана ясно на брифинг на МВР.

Ще има дежурни пожарникари в най-големите църкви. 30 екипа ще са разположени в цялата страна. Ще има масово присъствие на униформени около храмовете. Те ще се следят да няма струпване. Екипи на полицията ще има и по автогари и жп гари.

Засиленият контрол от страна на „Пътна полиция“ ще бъде насочен към спазване на скоростните режими, проверка на шофьори за употреба на алкохол, наркотици и агресивно поведение на водачите с цел предпазване от пътни произшествия.

По магистралите „Тракия“ и „Хемус“ не се очакват сериозни затруднения. Зоната около Александър Невски в столицата ще бъде отцепена за автомобили по време на Великден.

Близо 180 нарушения установили пожарникарите при проверки в църкви и манастири през последните дни. Основно става дума за нередовни документи или непроверени пожарогасители, като са инспектирани били 1300 обекта.

От криминална полиция отчетоха, че има спад на домовите кражби през първите три месеца на годината, спрямо същия период на миналата година. Така, ако през първите три месеца на 2021г. е имало 1468 кражби, тази година са 1040. Увеличила се и разкриваемостта с шест процента.

От полицията съветват хората да ползват здрави врати и заключващи патрони висок клас. Това прави проникването през входната врата невъзможно. Друга критична точка на жилищата е дограмата, затова е добре да се ползват райбери или здрави обкови. Крадците се интересуват какви ценности има вътре в жилището и кога собствениците ги няма, както и дали има поставени камери и СОТ, уточниха от полицията.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!