Михаил Миков: Всяка политическа всеядност ще отдалечи БСП от лявото

„Катастрофата за БСП беше предизвестена заради несъобразяване с действителността, отсъствие на очертаване на ясна политическа платформа, интригантски отношения. Ако има за нещо, за което трябва да се съжалява е, че в 45-ия парламент лявото е много малко“. Това каза пред БНР Михаил Миков от БСП и допълни, че партията няма възможност да функционира като стройна организация с колективно ръководство.

Той прогнозира, че много социалисти ще си подадат оставката, защото не виждат в ръководството действия за поемане на политическа отговорност.

„Тук не става въпрос за Корнелия Нинова, а за промяна в начина на функциониране на партията… Всякаква политическа всеядност ще отдалечи БСП от лявото. Големият извод, който днес не се коментира, е отстъпление на лявото в България. БСП е най-големият длъжник в това отношение“.

Миков допълни: „Ще се състави работещо правителство. Но дали то ще върне доверието на българските граждани към институциите, ще видим… Търпимостта на гражданите ще определи дължината на живота на бъдещия парламент“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!