Навални с първо изказване от колонията

Руският опозиционер Алексей Навални обяви днес, че се намира в „концентрационен лагер“ в послание, качено в акаунта му в Инстаграм. В него той потвърди информациите за това къде излежава ефективната си присъда, наложена му от съд в Москва преди близо месец и половина, предаде Франс прес.

„Трябва да признаем, че руската затворническа система успя да ме изненада. Не мислех, че може да се построи концентрационен лагер на 100 километра от Москва“, написа Навални. Той уточни, че се намира в наказателна колония номер 2 в покрайнините на град Покров във Владимирска област. Там той трябва да излежи две години и половина затвор.

Навални разказва, че е под постоянно наблюдение. „Но, ако го приемате от веселата страна, може да се живее“, пише опозиционерът, цитиран от ДПА. Четирийсет и четири годишният руски блогър допълва, че макар да вярва на многобройните медийни публикации за малтретиране в наказателните колонии, досега върху него не е било упражнявано насилие“.

В края на миналата седмица стана известно, че Навални е преместен от следствения арест, но оттогава не се появяваше никаква официална информация за него. Появиха се информации за неговото изпращане в наказателна колония, но докато самият Навални не разказа това днес, имаше неяснота за това къде се намира.

През уикенда много потребители в социалните мрежи призоваха за разкриване на местонахождението му под хаштага „Къде е Навални“ („Where is Navalny“), отбелязва ДПА.

В съобщението му днес, качено в Инстаграм, има и снимка на Навални. На нея той е с обръсната глава, допълва Франс прес. Навални казва, че за него е невероятно усещане да прокара ръката си по току-що избръсната си глава. Освен това той казва, че продължава да го изненадва и осеяното със звезди небе, което вижда от наказателната колония.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!