Над 100 доброволци чистиха Сахат тепе, изнесоха тонове боклуци

Над 100 доброволци се включиха в най-мащабната акция за почистване на Сахат тепе. Сред тях бяха и служители на район „Централен“ и на ОП „Градини и паркове“.

Акцията бе подкрепена и от „БГ Бъди активен“, други сдружения и фирми.

„Благодарни сме на всички хора, които активно помагат за опазването и развитието на зелената система в града“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев. По думите му само за няколко часа от склоновете на хълма са събрани десетки чували с битов отпадък. Окосена бе тревата, премахнати са клони, почистени са всички алеи, както и водостоците край Часовниковата кула, по които се предвижда скоро – за първи път след повече от 40 години, да потече и вода. До момента са извозени 5 камиона с отпадък.

Веселин Козарев увери, че „Градини и паркове“ ще продължи да полага всекидневни грижи за Сахат тепе и призова резултатът от направеното днес добро дело с участието на доброволците да се съхрани възможно най-дълго.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!