Над 500 000 руснаци, платили за ваканция в Турция, искат възстановяване на полетите

След решението на Москва да отмени полетите на руските граждани за почивка в Турция заради епидемията от коронавирус от 15 април до 1 юни т.г. заваляха искания за отмяна на това решение.

По данни на туроператорите ограничителната мярка ще ощети 533 200 руски граждани, които са закупили пакети с почивки в морските курорти на Турция през новия туристически сезон.

В изявления пред медиите десетки туристи се оплакват от това, че отмяната на полетите е довела до провал на плановете им за почивка. И призовават Москва да преразгледа и да промени решението за отмяна на полетите.

Едни твърдят, че предпочитат да прекарват ваканциите в Турция заради добрите морски курорти и качественото обслужване.

Други твърдят, че като почиващи и туристи се чувстват комфортно и обгрижени от персонала.

Много сме огорчени от това, че се провали почивката ни, заяви семейство от Казан. Искаме тази мярка да бъде отменена.

Друго семейство от Москва твърди, че и миналата година са летували в Турция и че се прилагат строги мерки срещу коронавируса.

Трети казват, че им предлагали да отидат на почивка в Крим като компенсация за Турция.

Не са малко онези, които подозират зад решението на Москва да отмени полетите и други причини, не само заради пандемията. Те върдят, че някои туроператори са били предупредени предварително.

Припомня се, че подобна мярка бе предприета и след кризата със сваления руски самолет от турски изтребители през 2015 г., когато президентът Владимир Путин забрани на руснаците да почиват в Турция, заради което бе провален туристическият сезон.

Русия е най-големият туристически контрагент на турския туризъм с около 700 000 туристи годишно.

На второ място е Германия с около половин милион туристи и Великобритания с около 250 000.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!