Напрежение в Разлог след масовия бой в заведение

Напрежение в Разлог след масовия бой в четвъртък, при който група роми нападнаха и пребиха компания младежи в заведение.

Полиция и жандармерия в Разлог обградиха сградата на съда и подходът към ромския квартал в Разлог, предаде БНР. В момента в Районен съд се гледа делото срещу нападателите над младеж в центъра на града в четвъртък вечер. През съда се събраха около 100 човека, сред които и близки на пострадалия младеж. Хората са категорични, че няма политически аспект.

Гневни са срещу организираното нападение на група от над 20 роми, които нападнаха и нанесоха побой над младеж и опиталите се да му помогнат негови приятели. Според една от версиите, след направена забележка за непристойно поведение от страна на българските младежи, дете на 12 години от ромския квартал се оплакал, че е ударен. Няма доказателства, че това е така. Но минути след това пред заведението в центъра на града идват група роми, които нападат младеж и му нанасят побой. Съдът заседава сега и разглежда мярката за неотклонение на задържаните роми.

Пострадалия младеж е с хематоми по тялото и рани по главата.

Малко преди обяд протестиращите се отправиха към квартал „Нов път“, където се стигна и до напрежение, но органите на реда предотвратиха сблъсъци, предаде NOVA.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!