Незаконна сеч: Ще бетонират ли поредната градинка в „Люлин“?

Неизвестни граждани от няколко дни изсичат дървета в столичния квартал „Люлин“. Живущите там са сигнализирали на Столичен инспекторат, а по случая работи и полицията.

Неизвестни са както лицата, така и причините за този „зелен тероризъм“, както го наричат жителите на квартала. Те разказват, че от 1 април на два пъти за една седмица се случва поетапно да се изрязват дървета. Извършителите приключват за 3-4 минути и след това изчезват, предаде БНТ.

Това е частен терен и е не получил разрешение за каквото и да било действие върху него, най-вероятно изрязването на дърветата е снимков материал за празен терен, за да може да се получи разрешение за каквото и да било строителство, коментира живуща.

Сигнализирани са всички органи. Кметът на общината още вчера се е отзовал на сигналите. По думите му, тече разследване и има конкретни версии, по които се работи.

„Тук преди около шест месеца е отказана виза за строителство именно под претекст на главния архитект, че има съществуваща растителност. Без да хвърляме някакви обвинения предварително, се работи и по тази версия“, коментира инж. Милко Младенов.

Още по-парадоксалното, според живущите е, че собственикът на терена два часа слез изсичането на дърветата е подал жалба в 9 Районно полицейско управление за незаконна сеч в неговия имот. Те не познават човека, никой не знае кой е собственикът на имота. Извършена е проверка по собствеността и земята е възстановена по земеделския закон преди много години, обясни кметът на Район „Люлин“.

Живущите по обща инициатива ще засадят нови дръвчета.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!