Николай Иванов: Подкупи ли са даренията в болници на богаташите в България?

Николай Иванов: Подкупи ли са даренията в болници на богаташите в България?
Николай Иванов като гост автор пред Bulpress!

Главният прокурор,трябва да разпореди проверка, подкупи ли са даренията на знайни и незнайни големи и не толкова големи богаташи в България?

Оказа се, че въпреки 4 милиарда за здравеопазване,българските болници са зависими от мизерните дарения на този или онзи „бизнесмен“, уж загрижен за всички нас. Юридически,това звучи, като даване, може би на подкупи,за осигуряване на специални условия с предимство на семействата и близките на дарителите в специални ВИП помещения.

Това вече е казус за решаване от Главния прокурор и Председателят на ККОНПИ или така наречената антикорупционна комисия начело с бившия главен прокурор Сотир Цацаров. Силното възмущение,дали даренията не крият скрити клаузи със специални искания за предимство в болниците от „дарителите“, предизвикват широкото обществено възмущение.

Толкова ли е слаба държавата и нейната здравна система за 10 години управление на Бойко Борисов с ГЕРБ, че разчита на някакви мизерни дарения, на съмнително богати дарители? На ход е Главна Прокуратура, ККОНПИ, ДАНС, Народно събрание с Комисията по здравеопазване, Комисията по дискриминация и Министерски Съвет.

Щом богатите имат излишни пари, означава, че държавата не им прибира достатъчно данъци и е време държавата да обложи високите доходи с допълнително завишаване на данъците в името на общественото благополучие. Спешно трябва да се премахне плоският данък от 10 процента и да се въведе подоходно облагане на доходите, като се увеличават данъците на нарастващите доходи на богатата прослойка.

Това заяви пред Булпресс: Николай Иванов.

Коментарът на Булпресс е, че през вековете църквата е продавала индулгенции, с които е опрощавала грехове, а защо и бялата мафия да не го прави, ще кажат някои, а други биха добавили, че даренията са добре дошли в условие на криза, а трети биха казали, че богатите могат да си купят ВИП навсякъде по света като парите нямат цвят и мирис и навсякъде ги взимат.
Но все пак остава онова чувство за корупция!


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!