Нинова: Докато сглобката си поделят държавата, мобилни и ВИК оператори, банки и монополи грабят

Нинова: Докато сглобката си поделят държавата, мобилни и ВИК оператори, банки и монополи грабят
„Заради предстоящата ротация в правителството и мнозинството, са се хванали за гушите кой да отхапе по- голямо парче от баницата.

Не ги антерсува нито народ, нито държава. Точно в такива мътни моменти монополи, картели, мобилни и ВиК оператори се чувстват безконтролни и ненаказуеми. Друг е въпросът, че може и в сговор с управляващите да си правят каквото поискат. Хора, които сте подкрепили ППДБ и ГЕРБ, вие за това ли гласувахте?”.

Това заяви лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова по време на срещите си със социалисти и граждани в Кюстендил днес.

„С неравностойни клаузи мобилните оператори увеличиха цената с 9.5%. Водата в някои области стигна 6 лв. на кубик. Сега вредното правителство премахна и по- евтината нощна тарифа за тока. Банките вдигат такси и трупат над 3 млрд. печалби. Внесените закони, които могат да облекчат хората, отлежават някъде и не се движат. Как да не реши човек, че мнозинството пази частните интереси за сметка на отънелия джоб на българина?”, реагира Нинова.

Лидерът на БСП припомни, че в петък социалистите са раздали на всички депутати молби за колективен иск срещу вдигане цената на мобилните услуги.


„Чакаме да видим колко от тях ще ги подпишат. Подадохме жалба в КЗК. Образували са проверка. Да видим колко време ще я бавят и с какъв резултат ще излязат. Ние сме на ваша страна и няма да се откажем да търсим справедливост”, категорична е Корнелия Нинова.

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!