Нинова за общинските съветници на БСП в София: Занулиха резултата ни за 4 часа и 4 комисии

Резултатът на БСП в София беше добър и те го занулиха за 4 часа и 4 комисии, критикува действията на червените общински съветници в столицата лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе гост в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Запитана колко още борби може да понесе в БСП, Нинова припомни своята реч от конгреса, когато оглави партията: „Когато ме избраха за председател през 2016 година съм казала, че искам да променим България, да я изчистим, но трябва да започнем от себе си – да изчистим задкулисието в БСП. Всички последващи битки са причинени от това.“

Според нея общинските съветници на БСП в София са направили „двоен лупинг по отношение на достойство, морал и правила“. И припомни, че червените общинари са гласували заедно с тези, които са нарязали Паметника на Съветската армия.

„Хората в София не те избраха, за да възстановиш Борисов в София“, продължи с критиките тя.

„Оправданието, че трябва да отпушим Общинския съвет не важи. Защо предаваш тези, на които обеща, че ще пазиш историята? Защо излъгахте, че ще борите модела Борисов – Фандъкова в София и следобеда направихте коалиция с тях. Това е моралният въпрос. Искам да го обяснят на хората, които ни подкрепиха“, продължи Корнелия Нинова.

„Един човек каза, че бащите и дядовците им ще се обърнат в гроба от решенията им“, изтъкна тя.

Запитана дали ще изключи от БСП червените съветници в София, тя припомни, че този въпрос се решава от Националния съвет. Засега те са със свалено доверие и „представляват единствено себе си“. „Ние не искаме това петно да се лепи на нас и сваляме доверието си от тези лица“, посочи Корнелия Нинова.

„Има правила и в политиката, освен морала и достойнството. Лепят ми ги на мен, че Нинова ги изключва. В нашата партия Нинова не може да направи нищо без Национален съвет“, каза още тя.

Лидерът на социалистите разкри, че тече много тежък процес в БСП за нов морален облик на партията.

Цялата им съдебна реформа е абсолючен провал. Освен юридическа неграмотност, вече прозира и политическо нежелание да се справят с този проблем, каза по адрес на управляващото мнозинство Корнелия Нинова.

„Не съм оптимист. Стъпвам на факти. Висшият съдебен съвет (ВСС) е същият, както и преди. Тези хора знаеха за тефтерчето, Пепи Еврото и вероятно са имали информация по този случай. Инспекторатът е същият. Комисията КПКОНПИ не заработи, т.е. институциите са същите, както по времето, когато тези неща са се случили. Защо мислите, че сега ще има промяна. Прокурори и съдии ще понесат отговорност, но истинските автори на това правосъдие ще си остане същото“, каза Нинова по повод на парламентарната анкетна комисия по случая „Нотариуса“.

Затова лидерът на БСП е скептична, че ще излезе нещо и от разследването по „Нотариуса“ и от парламентарната комисия, създадена по този скандал.

Много често някой от комисиите се използат за рекет, за изнудване, посочи тя.

И обобщи: „Мнозинството не може да направи съдебна реформа като хората!“


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!