Нинова към Трифонов, Иванов и Манолова: Да спрем концесията на Летище – София

Корнелия Нинова се обърна към „Има такъв народ“ „Да България“, „Изправи се!Мутри вън!“ да бъде спряна концесията на летище София. 

Според нея утре на оперативно заседание на МС ще бъдат отложени плащанията за 10 години на концесионера на Летище – София. Но тя подчерта, че концесионерът ще бъде допуснат да ползва правата си. 

По думите й това правителство няма нито морално, нито политическо право да взима такива ключови решения.

„Ние 4 години се борим срещу тази сделка като единствена опозиция в Народното събрание, но не ни стигаха гласовете. Днес за пръв път и официално се обръщам към „Има такъв народ“, „Да, България“ и „Изправи се! Мутри вън“, ако препотвърждавате позициите си за промяна на модела, нека го направим с категорични позиции и да спрем концесията на Летище „София“, подчерта лидерът на БСП.

Нинова алармира още, че ГЕРБ е пропукан, но е проникнал навсякъде и в момента се окопава във властта. Тя предупреди, че в момента се подменят ръководствата на ключови държавни дружества. Сменят се неудобни ръководства на болници и се готви продажба на общински лечебни заведения. 

Вчера цялото Изпълнително бюро подаде оставка, а Корнелия Нинова запази поста си. „Бях избрана само преди 6 месеца с голямо мнозинство в партията, но по-важното е, че предстои формирането на парламент“, аргументира решението Нинова.

По думите ѝ основната задача на БСП е била да се разбие „Модела ГЕРБ“. След тези избори ГЕРБ не може повече да управлява и Борисов повече няма да е премиер, коментира в първата си публична изява след изборния ден лидерът на БСП. Тя бе категорична, че БСП няма да подкрепят никакво правителство, предложено от ГЕРБ.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!