БългарскиEnglishFrançaisDeutschΕλληνικάРусский

Нинова на преговорите с ПП: БСП няма да тупа топката и да чака избори

Нинова на преговорите с ПП: БСП няма да тупа топката и да чака избори
БСП провежда днес първите разговори за съставяне на правителството в рамките на третия проучвателен мандат с „Продължаваме Промяната“.

Срещата е в Народното събрание.

„На тази среща имаме да ви кажем четири неща“, обърна се лидерът на БСП Корнелия Нинова към представителите на ПП, като им благодари, че са се отзовали на поканата за преговорите за съставяне на кабинет.

Съвсем сериозно казвам, че БСП няма намерение да тупа топката и да чака избори, категорична беше Нинова.

Ще положим всички усилия да съставим редовен кабинет, който да работи за сигурността. Надявам се, че ще осигурим необходимата подкрепа“, заяви ден по-рано Георги Свиленски, който прие папката от президента Румен Радев.

От БСП са категорични, че преговори с ГЕРБ и ДПС няма да има.

На излизане от сградата на президентството лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви пред журналистите, че първото нещо, което ще бъде направено е да се сложи на масата за преговори изработената от „Продължаваме промяната“, БСП и ДБ програма, като консултациите ще започнат утре, а първи ще бъдат поканени от ПП.

„Защото тя е обединяващото между трите партии със сигурност, но е и възможност за подновяване на досегашните отношения с партньорите в правителството. Напълно разбираме отговорността си и ще подходим разумно, спокойно и диалогично с една цел – да гарантираме сигурност на държавата и спокойствие на хората, да съставим редовен кабинет и да изпълним вече разписаната програма. Смятаме, че първата по големина партия трябва да излъчи кандидата за премиер“, добави Нинова.

В отговор на въпрос дали ще може да събере на една маса представителите на ИТН и ПП, вицепремиерът в оставка каза, че това ще е трудното.Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!