Нинова от Видин: Можем да се справим. Трябва ни ред, предсказуемост и разумни решения

Нинова от Видин: Можем да се справим. Трябва ни ред, предсказуемост и разумни решения
Има 4 причини БСП да бъдем единствената алтернатива

„Всеки ден ГЕРБ увеличават хаоса. Не могат да овладеят ситуацията, създават паника и управляват кризата през страха на хората. Трябва да се направи точно обратното“, заяви Корнелия Нинова по време на обиколката си в Северозападна България по отношение на неуредиците във ваксинационния процес.

Председателят на БСП бе категорична в необходимостта от следните мерки: „Ред, предсказуемост, спокойни и разумни решения без паника:

1. Да се възстановят списъците на рискови групи.

2. Личните лекари да се заемат с ваксинирането.

3. Спешно да се осигурят ваксини извън договорените – руска и китайска.

4. Да се обособят ковид болници и чисти болници, за да продължи нормалното функциониране на здравните заведения и за други заболявания.

5. Да се обяви данъчна ваканция за бизнеса.

6. Да се подпомогне всяко домакинство с ежемесечна сума.

Можем да се справим!“

Нинова обяви, че „Срутището ГЕРБ се вижда най-ясно в Северозапада“ и призова социалистите от Видинско: „Оценявайте партиите по резултатите, а не по думите. След 11 години управление на ГЕРБ сме най-бедни в Европа, най-бързо изчезващата нация, с над 47 процента неграмотни деца, най-корумпираната страна и на последните места по свобода на изразяване. Днес сме изправени пред съдбоносен избор – да продължаваме така или да мобилизираме силите и достойнството си като народ и да направим промяна. Уважавам всички малки партии и хората, които ги избират, но е факт, че само БСП има възможност да победи ГЕРБ. Всичко друго е разпиляване на гласове и бетонира статуквото“, заяви на среща с актива на БСП председателят на партията Корнелия Нинова.

Лидерът на българските социалисти поясни: „Защо БСП сме единствената алтернатива:

1. Защото от всички представящи днес себе си като опозиция на ГЕРБ, само ние не сме били в коалиция или договорки с тях и не сме избирани с техни гласове на високи държавни постове. А имахме тази възможност, но я отказахме. Ние не предаваме интересите на тези, които ни подкрепят.

2. Ние сме единствено алтернатива, защото 4 години всичко, което обещахме, внесохме като закони и го отстоявахме в парламента. Не само говорим, а действаме.

3. Направихме промяната първо при нас и скъсахме със задкулисието и скритите договорки вътре в партията, за да претендираме, че можем така чисто и почтено да управляваме и страната.

4. Днес имаме ясен и конкретен план за управление и листи от честни хора-професионалисти, които да изпълнят този план с грижа за хората. Централно място в този план заема регионалната политика“.

„За 11 години управление на герб този район обедня още повече. За такива райони трябват не общи мерки, а целенасочена държавна политика. Подготвени сме със специален закон с гаранционен фонд от сто милиона лева годишно за инвестиции в производство и работни места, образование, земеделие и жилищна политика в този край“, заяви пред социалисти и симпатизанти от Видин Нинова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!